Tapen en Bandageren

 

 

 

 

Het doel van een tape of bandage kan zijn preventief, therapeutisch of als nazorg. Met behulp van tape kan je gewrichten stabiliseren en / of ondersteunen en rek op spieren, pezen ligamenten en andere weke delen verminderen. De tape gaat hierbij dienen als kunstmatige spier, pees of gewrichtsband. Je maakt hierbij gebruik van kleefverbanden die niet elastisch zijn.Voor het tapen en/of bandageren maak ik gebruik van Easy Tape of sporttape.

De tarieven voor een tape-behandeling zijn:

  - inclusief de materiaalkosten sporttape         7,50

  - inclusief materiaalkosten Easy Tape          10,00

 

 

Easy Tape is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Bij deze functionele aanpak wordt neuroreflectoire fascilitatie gecombineerd met mechanische sturing. Easy Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is een onmisbaar onderdeel bij de actieve therapeutische aanpak. Doelstelling is het vergroten van de bewegingsvrijheid waardoor de clint toegankelijker is voor oefeningen.

Meer weten over Easy Tape kijk op: http://www.easytape.nl

 

Sporttape is een (witte) niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis. Een bandage is een elastische kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag. Bandages zijn sterk van materiaal en elastisch zowel in lengte als in breedte. Het doel van een tape of bandage kan zijn preventief, therapeutisch of als nazorg.

 

Wanneer de tape na een paar uur al jeukt of irriteert, dan moet het er meteen af gehaald worden.

 

 

Afspraak maken

 

 

Terug naar Behandelingen

 

 

marge-gym.nl 2010 Privacy Policy Terms of Use

www.marge-gym.nl