Reacties die na de behandeling kunnen optreden

Na de behandeling kunt u verschillende reacties ervaren. Dit is per persoon verschillend, sommigen merken niets en anderen heel erg veel. Deze reacties worden veroorzaakt doordat er afvalstoffen vrij zijn gekomen die verwijderd moeten worden. Enkele reacties kunnen zijn: hoofdpijn, spierpijn, vermoeid gevoel of juist extra veel energie hebben. Mijn advies is dan ook om na de massage extra veel water te drinken en de dagen erna ook. De reacties zullen vanzelf verdwijnen.

 

Contra indicaties

Wanneer uw lichaam niet in goede conditie is, bijvoorbeeld door koorts, griep of een ernstige verkoudheid, mag u niet gemasseerd worden. Ook als u last heeft van ontstekingen, steenpuisten, of als u uitgeput bent kunt u niet gemasseerd worden. Als u twijfelt of u gemasseerd mag worden neem dan contact op met uw (huis)arts.

 

Aansprakelijkheid

De praktijk is niet aansprakelijk voor de gevolgen die voortvloeien uit het behandelen van clienten die verzuimen om symptomen, blessures of aandoeningen te noemen, die eigenlijk een behandeling van een arts vereisen. Neemt u bij twijfel of u wel of niet een massage mag ondergaan contact op met uw huisarts/therapeut. Het is ook niet de bedoeling om de massage in plaats te stellen van een behandeling die u bij een behandelend arts of therapeut volgt. De massages zijn op eigen risico van de client.

 

Ten slotte

Sommige mensen denken bij een massage helaas direct aan seks. Dit is soms aanleiding voor vervelende misverstanden. Daarom moet ik het toch expliciet vermelden: een erotische massage is absoluut niet mogelijk!